O nama

Ko smo mi?

Mobis electronic servisni centar d.o.o. (MESC) je regionalna kompanija specijalizovana za servisno-logističke usluge u oblasti mobilnih tehnologija i od 1992. godine deluje proaktivno kao jedna od lidera u toj oblasti u regionu, a u sklopu matične kompanije Mobis electronic d.o.o.

Od 2008. godine, Mobis electronic servisni centar svoju poslovnu strategiju fokusira između ostalog i kroz usku specijalizaciju za poslove servisiranja mobilnih uređaja i logistike, na najvišem komponentnom nivou za sve mobilne brendove.

Sedište naše kompanije nalazi se u centru poslovne zone Beograda, u neposrednoj blizini najvećih trgovinskih lanaca, državnih institucija i poslovnica operatera, zadovoljava sve tehničke kriterijume proizvođača, a klijentima pruža pun komfor i jednostavnu dostupnost.

Broj popravaka u našim servisnim centrima u regionu je premašio 2.000.000 uređaja, što nas nesumnjivo čini jednim od najvećim servisnih centara u regionu.

Osnovna delatnost kompanije je servisiranje mobilnih uredjaja, ali i niz drugih aktivnosti koje naš portfolio usluga u oblasti mobilnih tehnologija čine sveobuhvatnim i respektabilnim:

● tehničku podršku
● personalizaciju uređaja - "rework"
● call centar
● DOA/DAP ekspertize
● analitičko izveštavanje
● skladištenje
● logističke usluge

Ako želite da radite u MESC-u, klikom na ovaj link možete priložiti Vaš CV.

1. Naša misija

Naša misija je da kvalitetnom i stručnom uslugom garantujemo pozitivno iskustvo klijenata i zadovoljenje svih zahteva kupaca. Insistiramo na važnosti profesionalnog odnosa osoblja prema klijentu i primene novog koncepta servisno-logističke podrške, kao i neprestane edukacije zaposlenog osoblja, a sve u cilju što uspešnijeg obavljanja delatnosti za koje smo opredeljeni.

2. Naša vizija

Naša vizija je sveobuhvatno povećanje tržišnog udela i strateško povezivanje sa odabranim partnerima u zajedničkom nastupu na tržištu Srbije, te ekstenzivan razvoj kompanije kao sistema za potpunu servisno-logističku podršku korisnika, organizovane na modernim ekonomskim principima uz primenu najbolje svetske prakse.

MESC održava status vodećeg regionalnog servisnog i logističkog centra stalnim ulaganjem u resurse, ponajviše kadrovske, te konstatnim praćenjem svetskih tehnoloških trendova.

3. Mi brinemo o životnoj okolini

Kompanija Mobis ima usvojena stroga proceduralna rešenja kada je u pitanju zaštita životne sredine i u tom smislu je usklađena sa propisanim međunarodnim standardima iz ove oblasti.

0 Godina iskustva

0 Zemlje regije

0 Servisiranih uređaja

Stručno i sertifikovano osoblje

Tehničari kompanije Mobis redovno pohađaju kurseve specifične za oblast kojom se bavimo, unapređuju svoje veštine i proširuju svoja znanja putem specifičnih treninga, nakon čega stiču sertifikate iz ove oblasti koje dodeljuju renomirani proizvođači.

Brzi i kvalitetni

Naši tehničari će svaki kvar na vašem uređaju otkloniti u najkraćem roku, koristeći originalne rezervne delove i od strane proizvođača preporučene alate.

Pristupačne cene

Najjeftinija i visokokvalitetna usluga koja garantuje poštovanje svih proceduralnih rešenja preporučenih od strane proizvođača.

Garancija zaštite podataka

Kompanija Mobis svim svojim klijentima garantuje sigurnost uređaja i zaštitu podataka za vreme servisne procedure tj. u vremenu u kome je uređaj u servisu.

Garancija kvaliteta

Kompanija Mobis garantuje za kvalitet u rukovanju i održavanju vaših uređaja. Međunarodne standardizacije procesa su najbolji pokazatelj nivoa na kome se nalazi naša kompanija i usluga koju pružamo.

Customers satisfaction

Customer satisfaction and experience after troubleshooting are the basic parameters by which we analyze, evaluate and improve our service.